Novi hotel u Karlovcu, investirano 26 milijuna kuna

10.12.2018.

16:49

Autor: Tanja Kuturovac/HRT

-

-

Foto: - / -

Privatna je investicija sufinancirana i europskim novcem iz kohezijskoga fonda.
U Karlovcu je otvoren novi, trenutačno najveći hotel u gradu. Postao je to dogradnjom novog objekta uz već postojeći, koji nije bio dostatan za sve goste, u prvome redu one iz Južne Koreje i Japana. Investicija u novi hotel Europu vrijedna je 26 milijuna kuna.

Recepcija staroga hotela Europa. Otkad se otvorio prije punih 14 godina, u njemu uglavnom odsjedaju gosti iz Južne Koreje koji su na proputovanju.

Smještajni kapaciteti postali su - premalenii. Zato se vodstvo hotela odlučilo za dogradnju. Tu je sad novih 60-ak soba, ali i dodatni sadržaji; poput welnesa i polivalentne dvorane. Privatna je investicija sufinancirana i europskim novcem iz kohezijskoga fonda.

Novi je hotel obišao i premijer Andrej Plenković s ministrima tijekom nedavne sjednice Vlade u Karlovcu. Tada su najavili nova ulaganja u turizam Karlovačke županije, koja je poslije Zagreba najposjećenije kontinentalno odredište.

Karlovac već godinama bilježi veći broj noćenja, pa se u skladu s tim otvaraju i novi smještajni kapaciteti. Uz ove u hotelu Europa, u idućoj se godini planiraju otvoriti još najmanje dva nova hotela.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!