Novi koncept i slogan hrvatskog turizma znat će se potkraj godine

25.02.2023.

08:07

Autor: V.K./HRT/Hina

HTZ traži novi slogan

HTZ traži novi slogan

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Novi krovni komunikacijski koncept i slogan za Hrvatsku kao turističku destinaciju, za čiju je izradu natječaj Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u tijeku, bit će poznat potkraj ove godine, a dotad će se još koristiti slogan "Croatia, full of life", doznaje se od direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

- Objava natječaja i proces izrade novog krovnog komunikacijskog koncepta i slogana hrvatskog turizma prvi je operativni zadatak iz novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma (SMOPHT) za iduće razdoblje, ističe Staničić i dodaje da će HTZ za taj zadatak izdvojiti od 200 do 300 tisuća eura.

Cilj je dobiti novi komunikacijski i vizualni koncept te slogan koji će promovirati Hrvatsku kao održivu turističku destinaciju, s kvalitetnom ponudom za cijelu godinu, što je cilj i nove turističke strategije, kazao je Staničić.

Podsjeća da će natječaj za taj posao provoditi u dvije faze - predselekcijskoj, kada treba dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje sposobnost potencijalnih ponuditelja, i drugoj, kada odabrani ponuditelji dostavljaju ponude, s rokom za prijavu i predaju dokumentacije u predselekcijskom postupku do 13. ožujka.

Za cijeli proces i odabir novog koncepta odabrano je i višečlano povjerenstvo iz različitih institucija.

Novi koncept i slogan zamijenit će dosadašnji "Croatia, full of life/Hrvatska, puna života", koji je odabran u veljači 2015. u mandatu ministra turizma Darka Lorencina, a taj su koncept i slogan osmislili konzorcij agencija BBDO Hrvatska, AMW BBDO iz Velike Britanije i DEC BBDO iz Španjolske.

Time je i dotadašnji slogan hrvatskog turizma "Mediteran kakav je nekad bio" otišao u povijest nakon gotovo 15 godina 'aktivnosti', što je i jedan od najdugovječnijih turističkih slogana u Hrvatskoj, ali i među drugim turističkim zemljama koje slogane u prosjeku mijenjaju svake tri do pet odnosno do najviše deset godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!