Novi predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Kramarić

19.04.2023.

13:26

Autor: V.K./HRT/Hina

Mercator dobio novog predsjednika Uprave

Mercator dobio novog predsjednika Uprave

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Odlukom Upravnog odbora Fortenova grupe, član Uprave trgovačke tvrtke Mercator Tomislav Kramarić s današnjim danom preuzeo je funkciju predsjednika Uprave Mercatora d.o.o. Ljubljana, izvijestili su u srijedu iz Fortenova grupe.

Kramarić je, kako se navodi, na toj poziciji zamijenio Tomislava Čizmića, koji sporazumno odlazi iz kompanije.

Nakon što od prosinca prošle godine kao član Uprave Kramarić vodio maloprodaju Mercatora, "sada preuzima odgovornost za cjelokupno poslovanje kompanije i njezinu punu transformaciju prema troškovno efikasnoj i profitabilnoj sastavnici regionalne maloprodaje Fortenova grupe", navodi se u priopćenju.

Iz Fortenove napominju kako je to važno u odnosu na tržišne okolnosti i dinamične promjene i izazove s kojima se u uvjetima inflacije i drugih nestabilnosti suočavaju maloprodajne kompanije na svim tržištima.

S obzirom na rezultate koje je postizao u vođenju maloprodaje Konzuma, posebno u razdoblju konsolidacije poslovanja tijekom izvanredne uprave, ali i kroz izazove pandemije i globalne krize, Upravni odbor je procijenio da je Kramarić najbolji izbor za upravljanje ukupnim procesom transformacije Mercatora, navodi se.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško podsjetio je da su prošle dvije godine od prelaska Mercatora u vlasništvo Fortenova grupe te kako su realizirali niz aktivnosti koje su bile usmjerene na konsolidaciju i preuzimanje potpunog vlasništva te dodatnu stabilizaciju njegova poslovanja.

Čizmić je vođenje Mercatora preuzeo u najosjetljivijem razdoblju za kompaniju i dao je veliki doprinos stabilizaciji poslovanja i vođenju i zaključivanju procesa tranzicije Mercatora u Fortenova grupu, kazao je Peruško.

- Trenutno smo u fazi objedinjavanja svih dijelova naše maloprodaje u kompaktnu mrežu, a s obzirom na dinamiku u okruženju, neprestano tražimo modele unapređenja našeg regionalnog poslovanja, kako bi bilo na korist svim dionicima, na svim tržištima, istaknuo je.

Sastavni dio toga su, kako je naveo, i promjene koji se odnose na obnašanje ključnih odgovornosti u sustavu.

- Stoga je i ova promjena dio tih aktivnosti koje će, sigurni smo, dovesti do jačanja naših tržišnih pozicija i dugoročne konkurentnosti u Mercatoru, a posljedično i u cijeloj maloprodaji, poručio je Peruško povodom promjene na čelu Uprave Mercatora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!