15:46 / 04.02.2019.

Autor: A.Š./HRT

Novi projekti i ulaganja u poduzetničkoj zoni Šibenik

-

-

Foto: - / -

Planira se uređenje ceste i ostale infrastrukture za još najmanje 8 novih poduzetnika. Uz to bit će nabavljeno više od 55 tisuća sadnica maslina, lovora, lavande i ružmarina.
Šibenska poduzetnička zona Podi dobila je nepovratnih milijun eura iz europskog fonda za regionalni razvoj. Novac će uložiti u daljnji razvoj i širenje te zone.

Planira se uređenje ceste i ostale infrastrukture za još namanje 8 novih poduzetnika. Uz to bit će nabavljeno više od 55 tisuća sadnica maslina, lovora, lavande i ružmarina. A nasade će održavati i urod prerađivati šibenske udruge invalida i osoba s teškoćama.

Aluminijska i PVC stolarija iz pogona na Podima izlazi već dulje od desetljeća. Grade i novu halu vrijednu 17 milijuna kuna.

- Bit će novih strojeva, trebat će onda i novih djelatnika i novih montažera, svega - kaže Tomislav Kuvač.

No nisu jedini koji ulažu u nove pogone. Jakov Terzanović:

- Tri su gradilišta otvorena, očekujemo da će se krajem ove i početkom sljedeće godine otvoriti još 4 nova gradilišta.

Europskim, pak, novcem izgradit će se pristupne ceste i infrastruktura za najmanje još 8 novih poduzetnika.

- Razvijamo zonu jer osim turizma i osim visokog školstva, to je treći stup na kojem želimo bazirati razvoj Šibenika - kaže Danijel Mileta.

A uredit će se i okoliš. Zasadit će tisuću maslina, isto toliko grmova lovora te desetke tisuća sadnica lavande i ružmarina.

Uz bok industriji na Podima razvijat će se i socijalno poduzetništvo. Površine pod nasadima autohtonog bilja, naime, održavat će i štićenici Centra Šubićevac - djeca i osobe s teškoćama. Iskustvo su stekli u sušari i plasteniku učeničke zadruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!