Novi sindikat najavio prosvjedni skup bivših radnica šibenske Revije

22.08.2023.

13:55

Autor: HRT/IMS

Novi sindikat

Novi sindikat

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Predstavnici Novog sindikata najavili su prosvjedni skup bivših radnica šibenske Revije, konfekcijske kuće koja je završila u stečaju. Razlog su potraživanja 326 bivših radnica Revije, kojima se i dalje duguje milijun i 290 tisuća eura. 

Prosvjed će se održati u rujnu na Markovu trgu u Zagrebu, ako ne dođe do dogovora s predstavnicima Vlade, točnije potpredsjednikom i ministrom Brankom Bačićem.

- Razlog prosvjeda je samo to što više ne možemo čekati! Jednostavno ne možemo i na ovo smo bili prisiljeni, ali za dogovor smo uvijek. To sam podvukao i šefici kabineta u ime Novog sindikata. Za dogovor smo uvijek, ali za dogovor u kojem će biti isplata od države. Za to imamo pravnog, za to imamo zakonskog osnova po općim pravilima odgovornosti za štetu, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik Novog sindikata.

- Ako u idućih tjedan dana ne primimo nikakvu službenu informaciju iz hrvatske Vlade, onda ćemo vas obavijestiti o konkretnom datumu. Prosvjed će sigurno biti u rujnu, rekao je Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!