Novih 20 milijuna kuna za obnovu zemljišta i proizvodnih potencijala

09.11.2022.

17:35

Autor: V.K./HRT/Hina

Poljoprivredna proizvodnja

Poljoprivredna proizvodnja

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je u srijedu 16. po redu javni natječaj za obnovu zemljišta i proizvodnih potencijala iz programa ruralnog razvoja, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 20 milijuna kuna.

Riječ je o natječaju za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 20 milijuna kuna, a visina javne potpore je 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, istaknuli su iz Ministarstva.

Napomenuli su i da rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o tome traje od 28. studenog do 30. prosinca ove godine.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama (osim potresa) i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, naveli su iz Ministarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!