07:34 / 26.11.2019.

Autor: U mrezi Prvog/HR/V.K.

Novosel: Trebamo stvoriti rad po mjeri čovjeka

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Provedeno je istraživanje koje je među ostalim pokazalo da je radno vrijeme uz niske plaće jedan od ključnih razloga odlaska iz Hrvatske. Problem je neevidentiranje i neplaćanje prekovremenih sati.
Provedeno je istraživanje koje je među ostalim pokazalo da je radno vrijeme uz niske plaće jedan od ključnih razloga odlaska iz Hrvatske. Problem je neevidentiranje i neplaćanje prekovremenih sati.

Je li vrijeme za promjenu postojećeg radnog obrasca - 8 sati rada 5 dana u tjednu? Što s radom nedjeljom? Zašto i kako skratiti radno vrijeme? Koliko je to ostvarivo u trenutku kada nedostaje radne snage? Kako s druge strane stati na kraj neplaćanju prekovremenih sati?

O tome je bilo govora u emisiji U mreži Prvog s gostima sindikalistom Mladenom Novoselom, Milicom Jovanović iz HUP-a te stručnjakom za radno pravo Viktorom Gotovcem.

Novosel je rekao da je štrajk prosvjetnih radnika najduži u povijesti Hrvatske i da je jučer prosvjedovalo na Trgu bana Jelačića više od 40 tisuća ljudi.

- Nije dobro kada štrajk dugo traje. Nije dobro ni za organizatore, ali ni protiv koga je štrajk usmjeren. Od početka štrajka predsjednik Vlade ne želi prihvatiti činjenicu da su koeficijenti sastavni dio plaće, naglasio je Novosel.

Jovanović je istaknula kako je iznimno važno i u privatnom i u javnom sektoru provesti sustav kompetencija koji se provodi u razvijenim zemljama.

- Nismo svi jednaki u svom radu, nismo se svi jednako obrazovali, ulagali u sebe i nismo svi jednako produktivni, rekla je.

Gotovac je istaknuo kako su svi svjesni neuređenosti našeg javnog sektora, a svi od njega očekujemo dobru uslugu.

- Moja je nada da ovaj dogovor između sindikata i Vlade neće ostati samo u okviru koeficijenta, već će ovo biti poticaj da mijenjamo obrazovanje, mijenjamo javne službe i time što ćemo bolje zarađivati, da bolje odrađujemo usluge koje građani od nas očekuju, naglasio je.

Često se satnica učitelja i profesora koristi kao argument protiv njih.

- SSSH je pokrenuo koncept kojim bi se stvorio rad po mjeri čovjeka. Nitko u Hrvatskoj nije shvatio da se cijena rada mora prilagoditi tržištu. Cijena rada nije jedini čimbenik zadovoljstva na poslu. Radno vrijeme je jedan od velikih čimbenika. Radnici često moraju raditi prekovremeno, no više od 40 posto ispitanika je reklo kako im se taj rad ne plaća, rekao je i dodao kako je inspekcija rada posve neučinkovita.

Istaknuo je kako se treba pripremiti, posebno ako je u pitanju nova gospodarska kriza. Treba se pripremiti i na mogućnost skraćivanja radnog vremena kako bi se s jedne strane povećala produktivnost, a s druge strane osiguralo očuvanje radnih mjesta.

Jovanović je naglasila da su poslodavci inzistirali na preraspodjeli radnog vremena kako bi se približili praksi Unije.

- To se ne koristi u onoj mjeri koliko se očekivalo, naglasila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!