21:42 / 13.01.2018.

Autor: HRT

Novotny o rejtingu: Trend pada kamatnih stopa na kredite će se nastaviti

-

-

Foto: - / -

Više o prvom povećanju rejtinga države od 2004. godine te daljnjim izgledima, u Temi dana govorili su ekonomski analitičari profesori Luka Brkić i Damir Novotni.
Hrvatska je na korak do investicijskog rejtinga. Tako je ocijenila neovisna američka agencija Fitch. U prvom tromjesečju i preostale dvije svjetske agencije Standard and Poors i Moodys dat će svoj sud. Za sada hrvatski kreditni rejting drže dva stupnja ispod investicijskog.

Više o prvom povećanju rejtinga države od 2004. godine te daljnjim izgledima, u Temi dana govorili su ekonomski analitičari profesori Luka Brkić i Damir Novotny

Na pitanje što konkretno možemo očekivati od povećanja rejtinga Damir Novotny rekao je kako možemo očekivati da će se trend pada kamatnih stopa na kredite nastaviti jer su rizici smanjeni.

"Oni koji su opterećeni dugovima ili malim plaćama bit će jednako tako opterećeni i u 2018. godini. Njih ova korekcija rejtinga neće zahvatiti", dodao je profesor Luka Brkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!