13:54 / 23.01.2022.

Autor: Ana Papec/Potrošački kod/HRT/IMS

Obitelj Vidović iz Kotoribe muku muči s računima za struju

Obitelj Vidović iz Kotoribe nekoliko puta prigovorili su HEP-u zbog visokih iznosa.

Obitelj Vidović iz Kotoribe nekoliko puta prigovorili su HEP-u zbog visokih iznosa.

Foto: Potrošački kod / HRT

Obitelj Vidović iz Kotoribe muku muči s računima za struju. Nekoliko puta prigovorili su HEP-u zbog visokih iznosa jer nisu veliki potrošači i uz to paze na potrošnju. No dugovi su se počeli gomilati, stoga im je HEP isključio struju. Dug su platili, no problem nije nestao.

Davor Vidović iz Kotoribe neugodno se iznenadio kada je u travnju stigao račun za struju veći od 8 tisuća kuna. Riječ je o obračunskoj razlici za prošlu godinu. Zatražio je plaćanje na rate.

- Četiri mjeseca sam plaćao po 1.402 kune i došao je ček od 6 tisuća kuna. Prilikom telefonskog razgovora s Elektrom mojoj mami je rečeno da te čekove koje smo plaćali više ne moramo plaćati nego trebamo platiti tih 6.000 kuna, objašnjava za emisiju Potrošački kod Davor Vidović.

Zbog drugih troškova račun od 6 tisuća kuna nisu mogli platiti u zadanom roku pa im je isključena struja. Problem je telefonskim pozivom HEP Elektri u nekoliko navrata pokušala riješiti Ivanova majka Eva Vidović. Kazala im je kako trenutno nema toliko novca da plati 6.000 kuna odjednom.

Vlasnik tvrtke u kojoj Davor trenutačno radi, platio im je dug. Iako se činilo da je njihovim mukama kraj, na naplatu stižu novi računi.

Kažu kako u svojoj kući nemaju velikih potrošača električne energije i da im nije jasno otkud toliko potrošenih kilovata na računu. Ističu da su dosad uredno podmirivali obveze prema HEP-u.

Iz HEP-a na upit Potrošačkog koda odgovaraju kako temeljem GDPR smjernica i odredbi energetskih zakona nisu u mogućnosti u medijima iznositi osobne podatke o konkretnom kupcu.

"Možemo potvrditi kako su nadležne službe HEP Elektre stupile u izravni kontakt s kupcem i pružile mu sve potrebne informacije", dodaju.

Obitelj Vidović nada se da će postići dogovor s opskrbljivačem te pronaći rješenje za plaćanje računa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!