Objavljen natječaj za potpore prerađivačima drva i proizvođačima namještaja

22.05.2023.

15:29

Autor: Hina/HRT/T.S.

Rok za prijavu je do 20. lipnja

Rok za prijavu je do 20. lipnja

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede  je objavilo natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnika koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području RH za 2023. godinu, vrijedan ukupno 3,98 milijuna eura.

Dodjeljivat će se bespovratna namjenska sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju i promotivne aktivnosti.

Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška, a najviši iznos po korisniku je sto tisuća eura za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja te proizvodno-poslovni objekt te 30 tisuća eura za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju i 50 tisuća za promotivne aktivnosti.

Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti dvjesto tisuća eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Rok za podnošenje prijave počinje teći 1. lipnja i traje do 20. lipnja u 10 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!