18:23 / 31.12.2019.

Autor: Hina/HRT

Objavljeni novi podaci o prihodima u turizmu

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

U prvih devet mjeseci prihodi od stranih turista iznosili su 9,447 mlrd. eura - 9% ili 769 milijuna više u odnosu na isto razdoblje lani.
Hrvatska narodna banka objavila je nove podatke o turizmu. U prvih devet mjeseci prihodi od stranih turista iznosili su 9,447 milijardi eura - 9 posto više ili 769 milijuna više u odnosu na isto razdoblje lani. Isti je rast prihoda zabilježen kad se izdvojeno promatra sama špica turističke sezone.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako je to posljedica razvoja kvalitete turističke ponude. Poručuje i kako se očekuje da će se tijekom 2020. uz uvođenje Hrvatske turističke kartice turistički prihodi povećati za dodatnih 1,35 milijardi kuna, što će, po njemu, sigurno pridonijeti postavljanju temelja za daljnje povećanje vrijednosti turističke ponude.

Iz Ministarstva iznose i podatke o prihodima od stranih turista za treće tromjesečje 2019., koji su također porasli 9 posto, na gotovo 6,64 milijarde eura, a što je u odnosu na isto vrijeme (srpanj, kolovoz, rujan) 2018. i porast za 553 milijuna eura. To znači i da je u trećem tromjesečju ove godine ostvareno 70,3 posto od ukupnih devetomjesečnih prihoda od stranih turista, čime se to tromjesečje iznova potvrđuje kao najjače razdoblje potražnje, prodaje i ukupno poslovanja hrvatskog turizma.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!