Obrovac prvi put nakon 30 godina imao turističko ljeto

03.09.2023.

12:25

Autor: Edi Škovrlj/R.S./Dnevnik/HRT

I Obrovac se pokušava nametnuti kao turističko odredište. Prvi put nakon 30 godina imao je turističko ljeto i to zahvaljujući hotelu koji je otvoren na početku sezone. Sinoć je raznim manifestacijama sezona zatvorena.Baš poput divne leptirice svoj turistički preobražaj dočekao je i Obrovac. Jedan dobar potez sve je promijenio. Otvaranje hotela početkom ljeta, vratilo je gradu život.

- Unio je živost u ovaj grad nešto se događa u pozitivnom smislu, za HTV Dnevnik rekao je Miro, Obrovac. 

- Ovo je dobro za grad i za mladost i za starost, istaknuo je Ivan, Obrovac. 

Iako je turistički potencijal ovdje vidljiv s Marsa, posljednjih gotovo 3 desetljeća u gradu na Zrmanji nije bilo ni restorana, hotelske sobe ni apartmana.

- Treba još malo više zanimacije, aktivnosti i Obrovac će nije upitno jednog dana biti atraktivno turističko mjesto, kazao je Antonijo, Obrovac. 

Takvim ga zamišlja i mađarski vlasnik hotela. Puno je planova, no jedna želja sad je prioritet.

- Najveća naša želja je marina. Za 5 godina mora biti bolji od Skradina, rekao je Attila Angyal, vlasnik hotela. 

Uspješna sezona 


Uspješna sezona još nije gotova. 25 soba bit će popunjeno i kroz rujan.

- Nismo imali velika očekivanja, ali na našu veliku radost popunjenost je bila gotovo 100%, objasnila je Tereza Vitali, voditeljica hotela. 

Vlasnik, kojemu je, poklopilo se bio i rođendan, častio je Obrovčane mađarskim gulašem i uštipcima.

- Iz Austrije smo došli 700 kilometara da bi večeras bili ovdje, tako nam je lijepo, opisala je Suzana

Odličnom pjesmom, dizala je klapa atmosferu. Opjevali su more, galeba i školjke, a zapjevali su i nekoj rijeci. 

- Pjevali smo u Omišu dok Cetina teče uvijek će nas biti, tako ja bih rekao i dok Zrmanja teče uvijek će nas biti. Želio bih da se ovaj grad obnovi i da Knin, Obrovac i Benkovac budu najljepši gradovi u Hrvatskoj, rekao je Tomislav Bralić, klapa Intrade. 

Obrovac je u zaletu, sad kad se konačno krenulo, nema stajanja. Blještavilo vatrometa itekako mu pristaje, na najbolji način otkriva dugo prikrivanu ljepotu grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!