13:24 / 28.11.2020.

Autor: Dnevnik u podne/HRT/IMS

Obrtnici: Zabrana Adventa na otvorenom nema smisla ako trgovački centri rade

-

-

Foto: - / -

Zagrebački obrtnici iskazali su nezadovoljstvo mjerama i prijepodne postavili 10 kućica na Trgu bana Jelačića.
Zbog uvođenja strožih mjera Advent u Zagrebu održat će se u vrlo skromnom izdanju, tj. samo uz ukrašene i osvijetljene trgove i parkove. Time nisu zadovoljni zagrebački obrtnici. Podršku im je dao i gradonačelnik Milan Bandić.

➡️ Koronavirus - nove informacije
➡️ Capak: Kazne za kršitelje mjera između 100 i 200 eura
➡️ Prvi pacijenti u Areni


Unatoč zabrani Nacionalnog stožera vezano za održavanje sajmova i zabrani bilo kakve prigodne prodaje, obrtnici su prijepodne postavili 10 kućica na Trgu bana Jelačića. Tako iskazuju nezadovoljstvo mjerama.  

- Jednostavno nema smisla da se na otvorenom prostoru prigodna prodaja zabrani dok se takve stvari u velikim šoping centrima dozvoljavaju, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

- Crni petak je jučer bio! Pa koga vi pravite bedastim? Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno a malim ljudima, zagrebačkim obrtnicima, nije dozvoljeno ništa! Dok sam ja gradonačelnik Zagreba neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika, rekao je jutros Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Nisu se jedini usprotivili mjerama. Uz prisnutnost velikog broja predstavnika policije, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je oko podneva prosvjed protiv novih epidemioloških mjera. Prosvjednici su kazali da je riječ o spontanom okupljanju. Policija je pojedine legitimirala.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!