21:31 / 07.03.2018.

Autor: HRT

Očekuje se porast dolazaka njemačkih turista

-

-

Foto: - / -

Nakon sedam godina, Hrvatska se na vodećem turističkom sajmu na svijetu predstavlja s novim štandom.
Turistički radnici iz cijeloga svijeta okupili su se u Berlinu. Hrvatska na vodećem svjetskom turističkom sajmu nastupa s novim dizajnom.

Nakon sedam godina, Hrvatska se na vodećem turističkom sajmu na svijetu predstavlja s novim štandom. Osmisili su ga mladi domaći dizajneri i arhitekti.

Raznolikost i bogatstvo Hrvatske je prikazano panelima koji dinamično vise iznad cijelog štanda, vidljivi su sa svih strana dok je dolje čisti formalni dio gdje se održavaju sastanci. 

Na njemačkom tržištu Hrvatska i dalje drži visko 6 mjesto nakon Španjolske, Italije, Turske, Austrija, Grčke. Ove godine broj turista iz Njemačke mogao bi rasti između pet i 10 posto, zahvaljući prije svega novim avio linijama.

Za mnoge turističke djelatnike Berlin otvara nove poslovne prilike ne samo za ovu sezonu.

A kako stati na kraj nekontroliranim gužvama tijekom ljetnih mjeseci bila je jedna od glavnih tema na sajmu. Dubrovnik je predstavio svoje riješenje.  

Za nove turiste koji će ispuniti svaki dan u godini ovdje na sajmu u Berlinu do kraja tjedna bori se 10 tisuća izlagača iz 186 zemalja.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!