14:19 / 29.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Od 1. travnja poskupljuje plin

Foto: arhiva, Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: arhiva, Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plin bi građanima Rijeke trebao poskupjeti 6,2 posto, Osječanima 7,7 posto, a u Zagrebu bi cijena trebala rasti za 7,6 posto. Cijena struje neće se mijenjati.
Od 1. travnja poskupljuje plin za 650 tisuća kućanstava koja imaju plinske priključke. Prosječno poskupljenje iznosit će 6,9 posto.

No kako meteodologija izračuna cijene dopušta određena odstupanja - plin bi građanima Rijeke trebao poskupjeti 6,2 posto, Osječanima 7,7 posto, a u Zagrebu bi cijena trebala rasti za 7,6 posto. Cijena struje neće se mijenjati.

-  To je povećanje najavljeno već početkom godine s obzirom na to da je cijena plina posljednju godinu snažno porasla na veleprodajnom tržištu. Ovo usklađivanje nije se moglo izbjeći, poručio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je danas sudjelovao na konferenciji "Energetski strateški prioriteti i kapitalna ulaganja u Hrvatskoj" u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!