Ograničenje cijene goriva za eurosuper 95 i eurodizel

11.11.2021.

13:45

Autor: HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici produljila ograničenje cijena goriva za još mjesec dana. Ograničenje vrijedi za eurosuper 95 i eurodizel, dok će se cijena benzina s više oktana i tzv. premium goriva moći formirati slobodno.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić pojasnio je kako od donošenja prve uredbe do danas, nije došlo do pada cijene nafte na svjetskom tržištu te je potrebno produžiti važenje uredbe za narednih 30 dana. Istaknuo je da se to odnosi samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95 i eurodizel) dok će se cijene za benzine s više oktana i sva tzv. premium goriva ta cijena moći formirati slobodno. 


- Izmjenama uredbe obvezuju se distributeri-trgovci da na svakoj benzinskoj postaji kupcima moraju omogućiti kupnju naftnih derivata bez dodatnih multifunkcionalnih aditiva po najvišoj dozvoljenoj maloprodajnoj cijeni, ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje pojedinog naftnog derivata bez dodanih multifunkcionalnih aditiva, tada je distributer-trgovac dužan primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od najviše dozvoljene maloprodajne cijene, rekao je Milatić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!