12:54 / 18.01.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Okrugli stol o radnicima na određeno vrijeme

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dnevnik / HRT

U nesigurnim radnim uvjetima posebno su postali ugroženi radnici koji rade na određeno vrijeme, preko agencija, povremeno i bez pravne zaštite. Prema podacima Eurostata, po udjelu tih radnika među najgorima smo u Europskoj uniji, čulo se na saborskom Odboru za rad, mirovinski sustav i socijalnu politiku. Prošli mjesec Europska komisija predložila je Direktivu kojom bi se uredio njihov status, a u Saboru je zbog tog problema organiziran poseban okrugli stol.

- Mi kao Socijaldemokrati smo ušli u ovu godinu organizacijom ovog okruglog stola prepoznajući to kao velik i važan problem koji će zasigurno eskalirati, rekao je Davorko Vidović, predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalnu politiku.


- Govorim o neizvjesnosti, nestabilnosti, nesigurnosti, potplaćenosti. Ono po čemu smo mi najgori u Europskoj uniji su upravo ugovori od jednog do tri mjeseca, ali i od tri do šest mjeseci, rekla je Ana Milićević Pezelj iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!