12:36 / 04.05.2021.

Autor: Silvana Skočajić/podnevni Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Okrugli stol o Zakonu o sjemenu

Sjeme

Sjeme

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Prijedlog Zakona o sjemenu izazvao je brojne reakcije nakon prvog čitanja u Saboru. Danas je s tom temom u Zagrebu organiziran okrugli stol „Zakon o sjemenu – zajedničko rješenje (Članak 16)“ kako bi se pokušalo pronaći zajedničko rješnje koje bi donijelo više reda na tržištu, a s druge stane dodatnim troškovima ne bi opteretilo male poljoprivrednike.

- Tražimo da se članak 16 i članak 17 izmijene na način da mala gospodarstva ne moraju radit certificiranje i doradu, da to piše jasno. Isto tako, da se omogući poljoprivrednim gospodarstvima da sama rade doradu pod propisanim uvjetima, kazala je Marijana Petir, predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu.


- Ministarstvo je otvoreno za dijalog. Danas smo tu, potpomogli smo organiziranje okruglog stola sa svojim predavačima i na taj način, dok ne dođemo do suglasja da postignemo dio koji bi zadovoljio i jednu i drugu stranu, kazao je Ivica Delić, načelnik Sektora fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!