16:39 / 22.04.2019.

Autor: HRT

"Okusi tradicije" Bjelovarsko-bilogorske županije

-

-

Foto: - / -

Piletina punjena domaćim kravljim sirom omotana špekom, šumski odrezak, pečenje s ražnja, štipanci s vrhnjem, janjetina ispod peke, samo su neka od tradicijskih jela koja se nude na jelovnicima 12 restorana.
Projektom Hrvatske turističke zajednice oko 120 restorana u Hrvatskoj dobilo je oznaku "Okusi tradicije". 12 ugostiteljskih objekata Bjelovarsko-bilogorske županije dobilo je standard "Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja". Za goste to znači kvalitetniju ponudu tradicijskih jela i pića.

Piletina punjena domaćim kravljim sirom omotana špekom, šumski odrezak, pečenje s ražnja, štipanci s vrhnjem, janjetina ispod peke, samo su neka od tradicijskih jela koja se nude na jelovnicima 12 restorana.

Da bi dobili standard Okusi bjelovarsko-bilogorskoga kraja moraju dnevno nuditi dva lokalna tradicijska jela i šest pića od kojih četiri vina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!