16:38 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Omiš se okreće nautičarima

-

-

Foto: - / -

Na ušću Cetine gradit će se Eko-marina. Investitor je već u izradi projektne dokumentacije i studije utjecaja na okoliš, a radovi počinju ove godine.
Omiš je 2017. završio s gotovo milijun turističkih noćenja i u plusu je od 15 posto. Većina noćenja ostvarena je u privatnom smještaju jer na rivijeri i u zaobalju ima 11.500 kreveta u privatnome smještaju, a u hotelima ni tisuću.

Unatoč investicijskom bumu u srednjoj Dalmaciji, Omiš hitno treba hotele koji su ucrtani u urbanističke planove, ali je atraktivna imovina u rukama nezainteresiranih vlasnika.

Nažalost, prošlo je više od 10 godina, a objekti se ne grade. Oni su bili obvezni prema nekim ugovorima to raditi, ali evo, to se još nije dogodilo. Naravno da ćemo mi pravno pokrenuti da što je prije moguće počne investicija, kaže omiški gradonačelnik Ivo Tomasović.

I dok se ne pokrenu nezainteresirani ulagači u Omišu se okreću nautičarima. Na ušću Cetine gradit će se Eko-marina. Investitor je već u izradi projektne dokumentacije i studije utjecaja na okoliš, a radovi počinju ove godine. Istodobno, županijska lučka uprava trebala bi početi obnovu i dogradnju gradske luke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!