17:11 / 07.03.2018.

Autor: I.Đ./I.B./HRT

Omiški Galeb potpisao ugovor vrijedan 16 milijuna kuna

-

-

Foto: - / -

Omišani uspješno rade, kupuju nove strojeve, šire maloprodaju i šiju nove uniforme za MUP i Hrvatsku vojsku.
Omiški Galeb jedini je preživio slom tekstilne industrije u Dalmaciji. I dok se "Dalmatinke" i "Trimota" gotovo nitko više i ne sjeća, Omišani uspješno rade, kupuju nove strojeve, šire maloprodaju i šiju nove uniforme za MUP i Hrvatsku vojsku. Nedavno su potpisali ugovor vrijedan 16 milijuna kuna.

Gužva i buka u šivaonici omiškog Galeba.Više od 200 radnica u borbi s rokovima i novim poslovima.

Zadovoljni radnici kao da nisu u Hrvatskoj koja je ostala bez tekstilne industrije gdje Kamensko, Dalmatinka, Trimot poodavno ne postoje.

U pogon za proizvodnju pletiva već su stigli strojevi vrijedni dva milijuna eura, ističe voditelj proizvodnje. Galeb već šije za MORH anti-bakterijsko i termo rublje a potpisani ugovori s MUP-om za izradu donjeg zimskog rublja vrijedan 16 milijuna kuna osigurat će financijsku stabilnost i novi investicijski ciklus.

U Omišu uspješno prodaju i komercijalne brendove, šire maloprodajnu mrežu a zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom rade i na programu osiguravanja dugoročne održivosti i, što je jako bitno, više cijene rada koja je daleko ispod hrvatskog prosjeka. Malo je preostalo radnika u tekstilnoj industriji, ali Galeb je dokaz da se ipak može kad se zna!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!