10:46 / 15.05.2018.

Autor: MN/D.M./HRT

Opet porasle cijene goriva - evo što kaže ministar Marić

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prosječno je cijene litre benzina od danas veća za 19 lipa, dizela za čak 29, a autoplina za 13 lipa. Novinari su za komentar pitali ministra financija Zdravka Marića.
Od ponoći su ponovno porasle cijene goriva. Na većini benzinskih postaja cijena litre eurosupera 95 kreće se između 10,22 i 10,26 kuna. Primjerice, litra eurosupera 95 na Ininim je postajama stajala 10,04, a od danas 10,23 kune. Za litru eurodizela od danas treba izdvojiti između 9,83 i 9,99 kuna. Prosječno je cijena litre benzina od danas veća za 19 lipa, dizela za čak 29, a autoplina za 13 lipa.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako Vlada prati razvoj događaja vezan uz rast cijena goriva te da se radi na cjelokupnom paketu poreznog sustava, čiji su integralni dio trošarine. "Za sada ništa ne odstupa od naših očekivanja", kazao je. "Naravno da ćemo nastaviti tim putem pa ćemo vidjeti. Radimo na cjelokupnom paketu poreznog sustava, trošarine su jedan integralni dio toga, ali u ovom trenutku vam ne mogu ništa više od toga reći", izjavio je Marić, kojeg su novinari pitali hoće li se učiniti nešto s obzirom na rast cijena goriva.

-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!