16:26 / 13.06.2019.

Autor: Renata Waldman/V.K./HRT

Osijek: Dodijeljene plakete Zlatna kuna

-

-

Foto: - / -

Županijska komora Osijek i ove je godine dodijelila plakete Zlatna kuna tvrtkama koje su ostvarile dobre poslovne rezultate.
Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Osijek i ove je godine dodijelila plakete Zlatna kuna tvrtkama koje su ostvarile dobre poslovne rezultate.

Zlatna kuna dodijeljena je u tri kategorije - velikih, srednjih i malih tvrtki. Biralo se između 15 tvrtki koje su trebale ispuniti čak 21 kriterij. Najbolje tri povezuje činjenica da su veliki izvoznici. Naime, čak 70% njihovih roba ili usluga prodaje se u inozemstvu. 

Najbolja velika tvrtka u Belišću proizvodi papir i kartonsku ambalažu. I to sa 135 godišnjom tradicijom.

- Protekle smo godine investirali 100 milijuna kuna u poboljšanje tehnologije, proširenje proizvodnih kapaciteta, a evo to je sada 3 godine zaredom, 300 milijuna kuna, rekla je Ana Soldo, DS Smith Belišće Croatia d.o.o.

Ulaganje u proizvodnju osiguralo je i najvećem proizvođaču mozaik parketa u Europi Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki.

- Cilj smanjenja troškova nije bilo da se smanji radna snaga ili da se na tom dijelu štedi, nego da ulažemo u nove tehnologije, u nove proizvode za povećanje proizvodnje i povećanje kapaciteta i nova zapošljavanja, naglasio je Mato Ravlić, Slavonija hrast d.o.o. Strizivojna.

Radnu snagu traži i najbolja mala tvrtka. U prošloj joj se godini prihod povećao čak 6 puta, a broj zaposlenih 2 i pol puta.

- Prvenstveno se bavimo softver developmentom, pružamo usluge korisničke podrške za te proizvode koje radimo i imamo ljude na terenu koji izgrađuju data centre, govori Ivan Rimac, Barrage d.o.o. Osijek.

- Za njih je sve zajedničko. Imaju izniman rast ukupnog prihoda, izniman rast dobiti, zapošljavanja, plaća, izvoza, rekao je Zoran Kovačević, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Osijek.

A upravo izvoz u Osječko-baranjskoj županiji raste. Kao i ukupan prihod u gospodarstvu.

- Osječko-baranjska županija u protekle 2 godine poduplala je potpore u poduzetništvu s 4,2 milijuna kuna na 8,6 milijuna kuna u ovoj godini, da sudjelujemo u kreditima tj. subvencioniranju kamate za poduzetnike i obrtnike, istaknuo je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Kako bi se nastavio rast svih sektora. I zapošljavanje. O čemu dovoljno govori da je samo u godinu dana posao
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!