Osječka zračna luka se polako oporavlja nakon pandemijskih godina

31.07.2022.

19:52

Autor: Ana Vulić/Dnevnik/HRT

Osječka zračna luka

Osječka zračna luka

Foto: Dnevnik / HRT

Zračnim lukama u Hrvatskoj prolazi znatno više putnika nego lani. Osječka za sada ne prati taj trend - polako se oporavlja nakon pandemijskih godina. Najviše nade polaže u redovitu cjelogodišnju liniju Osijek-München, ali i u jadranske avio relacije.

Iz Splita do Osijeka zrakom za 50-ak minuta.

- Nisam ni pojeo sve, kako bi Dalmatinci rekli, a on se već spustio dolje. Udobno je, fino, krasno, rekao je Stjepan iz Valpova.

- Na vrijeme poletjeli, na vrijeme sletjeli, ugodan let od 50-ak minuta, rekla je Jasenka iz Osijeka.

A dok jedni dolaze, drugi odlaze. Od Osijeka do Münchena putuju za sto minuta i stotinjak eura u oba smjera. Među njima i Sara i Nataša koje već godinama lete na toj relaciji.

- Uvijek sam bila zadovoljna, sve je super, brzo ide, bez problema i očekujem da će biti sve dobro, da dobro sletimo, rekla je Sara iz Osijeka.

- Do sada smo letjeli uvijek Stuttgart-Osijek, sad naravno te relacije nažalost nema, zato letimo München-Osijek, rekla je Nataša iz Osijeka.

- Jednostavan je aerodrom, a i prijateljska je atmosfera i ljudi koji rade ovdje, sve je u redu, rekao je Jorlanis, turist iz Grčke.


Osijek je tako zračnim putem povezan s Europom, no nedostaje još međunarodnih linija i putnika.

- Osijek, nažalost i prije pandemijskih godina nije imao prevelike brojeve. Mi smo 2019. bilježili 65 tisuća putnika, mi se sada približavamo lagano tim brojevima. Još uvijek, kako stvari stoje, neće biti ostvaren taj broj putnika, ali u odnosu na 2020./2021., bilježimo značajan porast, rekao je Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek.

U pripremi je proširenje i modernizacija zgrade putničkog terminala, kako bi u budućnosti ovaj aerodrom bio spreman i za veća krila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!