Osječko-baranjska županija dobiva moderni Gospodarski centar

01.02.2023.

08:57

Autor: Melita Homa/HRT/IMS

Osječko-baranjska županija dobiva moderni Gospodarski centar

Osječko-baranjska županija dobiva moderni Gospodarski centar

Foto: HTV / HRT

Do travnja će Osječko-baranjska županija imati veliki Gospodarski centar, a prema očekivanjima, proljetni sajam trebao bi se održati u novom sajamskom prostoru. Otvaranje Gospodarskog centra značit će i više različitih specijaliziranih sajmova, ali i drugih događaja vezanih uz gospodarstvenike. Riječ je o zasad jedinstvenom i najmodernijem sajamskom prostoru u cijeloj Hrvatskoj.


Za manje od dvije godine izgrađeno je moderno zdanje Gospodarskog centra, koje bi trebalo biti i vjetar u leđa gospodarstvenicima na istoku Hrvatske.

- Projekt se radi zajedno u partnerstvu s Ministarstvom regionalnog razvoja i EU fondova. Vrijednost cijelog projekta je 67 milijuna kuna. Projekt koji je reprezentativan i ponajprije će biti u ulozi razvoja gospodarstva, rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

U tijeku su završni radovi na instalacijama i pročelju. Nakon toga slijedi opremanje prostora.

- Nalazimo se u zgradi jedan Gospodarskog sajma koja je oko pet tisuća kvadrata, objekt je koncipiran da je podjeljen na dva dijela. Mi se sada nalazimo u većem dijelu, dijelu otvorenog sajma izložbenog prostora od 1750 kvadrata, rekla je Gabrijela Čurković, pročelnica za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a.

Riječ je o modularnom prostoru koji će se moći prilagođavati različitim događajima, uz servisni centar i prostor za održavanje manjih sajmova, kongresa i poslovnih susreta. Vođenje će preuzeti Osječko-baranjska županija, a postojeći Osječki sajam postat će dio Gospodarskog centra.

- Svi budući sajmovi će se u gradu Osijeku odvajati na ovom prostoru pod upravom i koordinacijom OBŽ, naravno da Grad Osijek tu ostaje pouzdan partner, kazao je Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika.

- I ona faza koja će vjerujem uslijediti nakon otvaranja ovog centra, pokazat će da Grad Osijek može biti gospodarski predvodnik ne samo OBŽ-a, ono što već jest, nego cijelog istoka Hrvatske, a i šireg područja, rekla je Nataša Tramišak, saborska zastupnica.

- Mi smo uvjereni da ćemo uspjeti novi gospodarski centar iskoristiti tako da u njemu organiziramo niz novih sajamskih manifestacija, isto tako i različite gospodarske manifestacije, rekla je Ivana Katavić Milardović, pročelnica za gospodarstvo Osječko-baranjske županije.

No to je tek prva faza izgradnje gospodarskog centra nakon čega će se graditi poslovni toranj i zatvorene hale. Zaključujući prema brzini kojom se gradi prvi objekt, čini se da Osječani neće dugo čekati dovršetak cijelog projekta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!