Osječko-baranjska županija najsrdačnija regija u Hrvatskoj

08.02.2023.

13:12

Autor: Željka Živković/Vijesti/HRT/A.S./M.M./Hina

Osječko-baranjska županija najsrdačnija regija u Hrvatskoj

Osječko-baranjska županija najsrdačnija regija u Hrvatskoj

Foto: HTV / HRT

Osječko-baranjska županija najsrdačnija je regija u Hrvatskoj - ocijenio je Booking.com, jedna od vodećih online tvrtki na području putovanja koja tradicionalno početkom godine ocjenjuje destinacije na temelju iskustva korisnika.

Booking.com već tradicionalno početkom godine dijeli nagrade "Traveller Review Awards", a iako se među prestižnim destinacijama nalazi prvi put otkako postoji dodjela te nagrade, korisnici online platforme su Osječko-baranjsku županiju proglasili najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj, priopćeno je iz ureda župana Ivana Anušića.

Ovogodišnja odredišta na popisu najsrdačnijih mjesta na svijetu nalaze se na pet kontinenata, a riječ je o skrivenim obalnim draguljima, ruralnim odredištima okruženim zapanjujućim prirodnim ljepotama. Stoga je ovo veliko priznanje Slavoniji i Baranji.

- Titulu koju smo dobili preko jedne od najvećih platformi za rezervaciju turističkih usluga, Bookinga da smo najsrdačnija županija doživljavamo kao pohvalu svemu onome što mi u biti inače radimo svakodnevno i stalno. Ono što je najvrjednije u turizmu, to su ljudi, kao u nijednoj drugoj djelatnosti turizam čine upravo oni koji stvaraju proizvode, koji pružaju usluge, rekla je Ivana Jurić, direktorica TZ-a Osječko-baranjske županije. 

Podsjeća kako je županija prošle godine ostvarila 2,6 posto više noćenja u odnosu na dosad rekordnu 2019. godinu, što je pokazatelj da je turistička ponuda hrvatskoga istoka sve prepoznatljivija.

Izvijestila je kako je na nedavnom turističkom sajmu "Destinations: The Holiday & Travel Show", koji se od 2. do 5. veljače 2023. održao u Londonu, zajednički predstavljena ponuda destinacija turističkih zajednica pet slavonskih županija.

Predstavili smo ponudu Slavonije britanskom tržištu, a uz kulturu i enogastronomiju kao glavne motive putovanja tražile su se informacije o ponudi vezanoj uz prirodnu baštinu, hodanje, biciklizam i smještaj, rekla je Jurić.

- Doživljavamo pohvale od svakog gosta, a pogotovo evo, turistički djelatnici koji dočekuju svoje goste, koji nastoje pružiti široku lepezu eno i gastro proizvoda, a isto tako i turističkog smještaja. Ovo je još jedna pohvala, još jedno priznanje da rade zaista dobar posao, rekao je Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!