18:55 / 22.01.2020.

Autor: P.F./HRT

Ostavka čelnika RBA u RH Hrvatskoj zbog skandala s oglasom, kaznene prijave HNB-u

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Michael Mueller, podnio je neopozivu ostavku nakon otkrića da je RBA u oglasu tražila PR agenciju koja bi, među ostalima, trebala vršiti pritisak na Ustavni sud.
Predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Hrvatskoj, Michael Mueller, podnio je neopozivu ostavku nakon otkrića da je RBA u oglasu tražila PR agenciju koja bi, među ostalima, trebala vršiti pritisak na Ustavni sud.

Nezavisni saborski zastupnici Marin Škibola i Ivan Lovrinović podnijeli su Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv odgovornih u Hrvatskoj narodnoj banci. Smatraju da su propustili spriječiti nezakonito i ništetno sklapanje ugovora o kreditima u švicarskim francima te ugovore koje su potpisivani sa Štedno-kreditnom zadrugom Raiffeisenbanka. Podržalo ih je još šest zastupnika te građanske udruge.

- Protiv institucije koja je sve, a nije hrvatska, protiv institucije koja je sve, a nije narodna i protiv institucije koja je zapravo banka koja radi u interesu drugih bankarskih udruženja, opisao je HNB nezavisni zastupnik Marin Škibola.

- Zašto su banke digle toliku gužvu? Zato što one osjećaju, po svemu, po već donesenim presudama europskih sudova, da će građanima najvjerojatnije, kako sada stvari stoje, morati vratititi ono što im ne pripada, što su građanima nezakonito uzeli, smatra nezavisni zastupnik Ivan Lovrinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!