Ostojić: Hrvatsku čeka neizvjesna zima i neizvjesna 2023.

11.07.2022.

15:01

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Veljko Ostojić

Veljko Ostojić

Foto: HTV / HRT

Ministrica turizma Nikolina Brnjac sastala se u Poreču s predstavnicima velikih hotelskih kuća. Istra bilježi tri posto više dolazaka i noćenja u usporedbi s 2019. godinom. No, dotaknuli su se tema zelene tranzicije, financiranja turističke infrastrukture iz nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te gorućeg problema nedostatka radne snage.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je kako u Hrvatskoj nedostaje radnika, te da se treba vidjeti kako da se ubrzaju određene procedure, pa da se pomogne hotelijerima da zaposle što više osoba.

- Također, dotaknuli smo se i studenata, kojma je još više omogućen rad u turističkom sektoru i naravno, promociji turističkih zanimanja, poručila je ministrica Brnjac.

Dodala je da se samo zajedničkim snagama može odgovoriti na velike izazove. 

Veljko Ostojić iz Hrvatske udruge turizma rekao je kako Hrvatsku čeka neizvjesna zima, te neizvjesna 2023. godina.

- Ono što je do sada učinjeno, zadovoljni smo. Međutim, jedno su fizički pokazatelji, a jedno su netto financijski pokazatelji, poručio je Ostojić.

Različita je situacija od sjevera prema jugu Hrvatske.

- Ono što je dobra vijest i veseli je da se jug Hrvatske vraća. Prvih pet mjeseci bilo je dosta teško. Teško je i na kontinentu, naglasio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!