Otkupna cijena salate 2 - 2,2 kune

02.04.2021.

17:25

Autor: Pero Štrbe/J.L./Regionalni dnevnik/HRT

urod salate u dolini Neretve

urod salate u dolini Neretve

Foto: HTV / HRT

Mnogi će za blagdanski ručak na stolu imati pečenje, a ono je nezamislivo bez salate. Proizvođači u Neretvanskoj dolini jednu turu salate beru uoči Božića i Nove godine, a drugu prije Uskrsa.


Sve su salate ujednačene veličine i težine, a to znači da su sve prispjele za tržište. Stoga ih treba obrati u sljedeća dva tri dana.

Ante Jović, voditelj proizvodnje Agro Neretva iz Opuzena, ističe da prodaja ide vrlo dobro. 

Proizvođači svoje proizvode najviše prodaju na veliko - u otkupne centre. 

- Ukupan prinos ove godine u dolini Neretve procjenjuje se na 800 tona salate. Mislimo da je to zadovoljavajuća količina i da nemamo problema u prodaji s tom količinom, kaže Dragan Crnomarković, voditelj otkupnog centra "Enna fruit" iz Opuzena. 

Ni na otkupnu cijenu koja se ovih dana kreće od 2 kune do 2,2 kune po komadu, nemaju prigovora ni proizvođači. 

- Trebali bismo biti zadovoljni. Lani smo je bacali u kanale, a u ovo doba, uoči Uskrsa, cijena je bila 90 lipa i 1,1 kunu, rekao je Nikola Bartulović iz Blaca.

Najveći dio ovogodišnje zimske salate po svemu sudeći bez problema će se prodati u sljedećih nekoliko dana. Ipak, teško je u ovom trenutku procijeniti što će biti s rajčicama, paprikama i krastavcima koji su se počeli saditi. Njihova prodaja dobrim dijelom ovisi o turističkoj sezoni.

Galerija
urod zelene salate u dolini Neretve, Foto: HTV/HRT
Nikola Bartulović, proizvođač, Foto: HTV/HRTAnte Jović, voditelj proizvodnje Agro Neretva iz Opuzena, Foto: HTV/HRTDragan Crnomarković, voditelj otkupnog centra "Enna fruit" Opuzen, Foto: HTV/HRTplastenik salate, Foto: HTV/HRTSalata spremna za prodaju, Foto: HTV/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!