Otvaranjem Pelješkog mosta i Orebić će postati puno bliži

14.04.2022.

09:01

Autor: HTV/HRT/D.S.

Tomislav Ančić, načelnik općine Orebić

Tomislav Ančić, načelnik općine Orebić

Foto: HTV / HRT

Puštanje u promet Pelješkog mosta, koje bi prema najavama trebalo biti u srpnju, odrazit će se na cijeli poluotok, pa tako i na Orebić. Puno je pitanja oko nadolazeće turističke sezone, budući da je agresija na Ukrajinu usporila booking. 

S načelnikom općine Orebić, Tomislavom Ančićem, razgovarao je Vicko Dragojević.


Jedan od šampiona turizma u 2020. i 2021. bio je vrh poluotoka Pelješca, odnosno općina Orebić sa svim svojim malim mjestima.


- Očekivanja od nove sezone su velika, booking je išao dobro do invazije Rusije na Ukrajinu i on nije prestao, ali je usporio, rekao je načelnik Orebića Tomislav Ančić te dodao da za sada otkazivanje nema.


Prema podacima TZ Orebić, Poljaci čine 25 posto noćenja, a Ančić je izrazio nadu da će se sa smirivanjem situacije na istoku Europe booking vratiti na intenzitet iz prva dva mjeseca ove godine. 


Mjesto Viganj u sastavu općine Orebić, poznato po adrenalinskom turizmu, zabilježilo je porast turističkih pokazatelja u odnosu na 2019., a sezona počinje za uskršnje blagdane dolaskom surfera.


- Maestral donosi Vignju veliku popunjenost, a mjesto s 200 stanovnika ima službeno zabilježeno 120 tisuća turističkih noćenja i taj broj raste iz godine u godinu, rekao je.


Očekivanja od turističke sezone su velika, no neizvjesnost je prisutna na cijeloj jadranskoj obali.


- Pripremit ćemo se kao da je sezona u punom jeku, kaže Ančić i ističe da pored adrenalinskog turizma nude obiteljski, eno i gastro-turizam te konstantno ulažu u kulturne manifestacije da produlje sezonu.


Sredinom srpnja očekuje se konačno puštanje u promet Pelješkog mosta, a time će i Orebić postati puno bliži ostatku Hrvatske.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!