Otvoren istraživački centar Ericsson Nikola Tesla

21.09.2018.

09:51

Autor: I.H./HRT

default error photo
Premijer je rekao da će se ovaj centar baviti 5G - najmodernijim, najsuvremenijim načinima komuniciranja i onime što će otvarati radna mjesta u budućnosti.
U Osijeku je na otvaranje Ureda razvojno-istraživačkog centra Ericssona Nikole Tesle stigao premijer Andrej Plenković.

Prije šest mjeseci smo najavili, a danas gledamo realizaciju otvaranja Istraživačko-razvojnog centra "Nikola Tesla" u Osijeku, rekao je premijer u uvodnom govoru. Činjenica je da je plan vrlo brzo ispunjen, naglasio je. Dodao je da će se taj centar baviti 5G - najmodernijim, najsuvremenijim načinima komuniciranja i onime što će otvarati radna mjesta u budućnosti.U centru je zaposleno 30-ak IT-stručnjaka iz cijele Slavonije koji rade na području razvoja 4 i 5G mobilnih sustava. Iz kompanije su poručili da s vremenom planiraju povećati broj zaposlenih, pa mnogi računalni stručnjaci iz Slavonije posao u struci više neće morati tražiti u inozemstvu.Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević naglasila je kako Ericsson Nikola Tesla sa svojim velikim razvojno-istraživačkim centrom, u kojem radi 1400 od ukupno 3100 zaposlenika, daje velik doprinos strateškim ciljevima tehnološke, gospodarske i društvene održivosti. Posebno je istaknula kako će kompanija nastaviti svoju praksu godišnjih ulaganja više od 400 milijuna kuna u ljude i znanje. "Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT veleposlanici svojim radom, znanjem i zalaganjem, jer su povezani sa svim zemljama u globalnom Ericssonu", zaključila je Kovačević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!