13:12 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Otvoren natječaj 'Inovativan budi turizam ti posao nudi'

-

-

Foto: - / -

Natječaj je namijenjen učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva.
Ministarstvo turizma je povodom Dana poslova u turizmu organiziralo natječaj 'Inovativan budi turizam ti posao nudi' koji traje od 15. do 29. siječnja. Namijenjen je učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva.

Tim natječajem, kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50.000 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Prijave na natječaj  traju od 15. do 29. siječnja, a prijaviti se mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom, koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme - poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25.000 kuna (s namjenom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji Basque Culinary Center), 15.000 kuna (za studijski posjet centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji) te 10.000 kuna (za studijski posjet hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj).

Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.

Natječaj 'Inovativan budi turizam ti posao nudi' učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale, istaknuo je ministar turizma Gari Cappeli. Napominje kako je natječaj nastao iz želje da se kod mladih dodatno potakne inovativnost i kreativnost, vještine koje se smatraju ključnim faktorima razvoja.

Natječaj 'Inovativan budi turizam ti posao nudi', uz manifestaciju Dani poslova, koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!