13:28 / 03.03.2021.

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Otvoren novaljski inkubator za pomoć mladim poduzetnicima

Poduzetnički inkubator u Novalji

Poduzetnički inkubator u Novalji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Grad Novalja otvorio je vrata poduzetničkog inkubatora u kojemu će mladim poduzetnicima početnicima pružati savjetodavne usluge, pomoć u pronalaženju izvora financiranja, tečajeve i edukaciju.

Nikolina Persola Dabo jedna je od prvih stanara inkubatora, izrađivat će dječje trenirke te se tako posvetiti svojoj prvoj poduzetničkoj ljubavi.      


Svim poduzetnicima na raspolaganju je jedinica u kojoj se nalaze 3D printeri i CNC stroj, sve za razvoj 3D modela, izradu alata i kalupa.


- Specijalizirana tehnološka oprema bit će na raspolaganju svima, prvenstveno našim stanarima, a onda i svim drugim stanovnicima grada Novalje, gradu Novalji, turističkoj zajednici, poručio je Dinko Škunca, direktor poduzetničkog centra Ragan.


- Naši stanari mogu zatražiti uslugu CNC modeliranja i isto tako naši korisnici i stanovnici grada Novalje mogu zatražiti usluge CNC glodanja, kaže inženjer i CAM tehnolog Tomislav Ricov.


Sva infrastruktura poduzetničkog inkubatora za korisnike je besplatna.


- Mogu se koristiti gore i salom za fotkanje, bit će i radionice koje će mi pomoći. Tu su mi desna ruka, kaže Nikolina Persola Dabo.


- Imat će mogućnost i dobiti sve moguće savjete, pripreme projekata, realizaciju projekata, i ono što je najvažnije - mijenjamo i pokušavamo s tim projektom promijeniti pristup poduzetništvu, da nije turizam jedina grana, kaže gradonačelnik Novalje Ante Dabo.


Vrijednost investicije s opremom iznosi više od 12 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna EU potpore. Razliku je financirao grad Novalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!