Otvoren obnovljeni gradski hotel

11.06.2023.

19:54

Autor: Edi Škovrlj/Dnevnik/IMS/HRT/B.B.B.

Otvorenje obnovljenog gradskog hotela u Obrovcu

Otvorenje obnovljenog gradskog hotela u Obrovcu

Foto: HTV / HRT

Nakon što je sanirana šteta od poplave u Obrovcu, uz kršku ljepoticu Zrmanju, otvoren je i obnovljeni gradski hotel. Uljepšao je vizuru grada, a zahvaljujući njegovu otvaranju Obrovčani očekuju i novi turistički zamah u kraju prepunom prirodnih ljepota.


Dugo jedan događaj nije izazvao više sreće kod Obrovčana, pa i suza radosnica.

Ovo je naša nada za našu djecu, a od rata znaš kako smo teško prošli u Obrovcu da smo zaboravljeni, rekla je Maša iz Obrovca.

Nakon 15 godina propadanja, gradski hotel zablistao je novim sjajem.

- Ja se nadam konačno da ima pametnih ljudi koji su konačno vidjeli nešto u ovome gradu da mogu napraviti da mogu pokrenuti. Mladi molim vas vratite se, kazao je Jerolim Buljat iz Obrovca.

Emotivni su Obrovčani, ne čudi jer posljednjih 30 godina, ovdje vrijeme kao da je stalo. Svaki pomak dočekuje se s radošću. Znaju Obrovčani da grad s hotelom i bez njega , nije isti grad.

- Tu će biti gostiju 100 posto. Imamo Zrmanju, Velebit sto posto pogođeno. Usputno je sve tako da svi će stajati, rekle su Melani i Nikolina Klanac iz Obrovca.

Preljepom Zrmanjom okruženom Nacionalnim i parkovima prirode,oduševljeni su , za sada još uvijek rijetki turisti.

- Da mogu reći da ima potencijal. Mene veseli da možeš izaći na balkon i vidiš rijeku Zrmanju, ustvrdio je Miloš iz Beograda.

- Ako sjednete na ovaj brod imate osjećaj kao da ste u nekom američkom kanjonu, dodala je Helena Ivanov iz Beograda.

Hotel spreman za prihvat gostiju


Sad je tu i hotel koji bi trebao privući turiste. 26 soba okrenutih prema Zrmanji, spremne su za prihvat. Zapošljava dvadeset dvoje, uglavnom mladih ljudi.

- Zaposlenici našeg hotela su isključivo građani Obrovca, rekao je Damir Pešić, voditelj hotela.

Zvuči nestvarno, ali tek otvaranjem hotela Obrovčani su dobili i prvi restoran u samom gradu, mjesto za izlazak.Vlasnik hotela, slovački poduzetnik, u Obrovac se zaljubio i odlučio investirati uz hotel i u bivšu Elanovu tvornicu brodova.

- U Obrovcu nemate ništa danas, ali rekli smo, probajmo,25 godina tu nije bilo sladoleda, samo na štapiću, kazao je Attila Angyal, vlasnik hotela.

Na krilima otvaranja hotela gradonačelnik je najavio nova gradilišta. Već su vidljive dizalice i skele po zgradama. Je li Obrovac konačno dočekao svoju renesansu.

- Ja vam mogu reći sa zadovoljstvom da ćemo ih do kraja godine u Obrovcu imati deset, pohvalio se gradonačelnik Obrovca, Ante Župan.

Vatromet, kao najava za bolju i ljepšu budućnost Obrovca. Grada koji je to zaslužio i mnogo prije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!