Otvoren Rijeka Boat Show 2022.

30.09.2022.

13:45

Autor: M.Š./Hina/HRT

Rijeka Boat Show

Rijeka Boat Show

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Nautički sajam Rijeka Boat Show 2022., na kojem se predstavlja oko 80 domaćih i inozemnih izlagača plovila i nautičke opreme, u petak je svečano otvoren na Gatu Karoline Riječke u riječkoj luci.

Na sajmu se pod sloganom "Luka je grad, grad je luka" do 2. listopada predstavljaju nautički brendovi, proizvodi hrvatske male brodogradnje i različita oprema. U tri sajamska dana očekuje se više od 10.000 posjetitelja, koji će izložena plovila i opremu moći i isprobati.

Sajam je otvorio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, rekavši da Rijeka Boat Show krupnim koracima grabi naprijed, da Rijeka sve više živi uz more i od mora te da su najavljena brojna ulaganja u turizam i nautički turizam.

Nada se da će u Rijeci najkasnije do 2025., kako je najavljeno, biti završena najmodernija i najkvalitetnija marina na Mediteranu, koja će pridonijeti tomu da Rijeka postane i nautički centar.

Gradonačelnik je još jednom zahvalio svim službama koje su radile tijekom i nakon nevremena i poplave u Rijeci te tako omogućile da sajam danas bude otvoren.

Direktor sajma Ivan Črnjarić rekao je da su, unatoč vremenskim neprilikama, uspjeli pripremiti sajam, koji se naslanja da dugu tradiciju nautičkih sajmova u Rijeci.

Kazavši da je izlagača svake godine sve više i da su oni prave zvijezde sajma, zaželio im je dobar posao u Rijeci.

Na sajmu je, među ostalima, izložena najveća serijski proizvedena motorna jahta u Hrvatskoj, plovilo Monachus 70 Fly splitskog proizvođača Vinete, koji je svjetsku premijeru imao na nautičkom sajmu u svibnju u Veneciji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!