18:44 / 26.04.2019.

Autor: I.H./Hina

Otvorena ACI marina Rovinj - uloženo više od 150 mil kn

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Marina raspolaže s 1.400 četvornih metara komercijalnih prostora, ponudu ugostiteljskih sadržaja, restorana i caffe-lounge bara, trgovina mješovitom robom i trgovine svjetski poznatih robnih marki, predstavništva prodajnih zastupnika luksuznih jahti, čarter agencije, servisni centar za plovila itd.
Najveća investicija u povijesti ACI-ja - nova ACI marina u Rovinju u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna i kategorizirana je s visokih pet sidara, otvorena je u petak na prigodnoj svečanosti na kojoj je bio i premijer Andrej Plenković te više ministara.

ACI marina Rovinj ujedno je i jedna od najvećih u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, a smještena je neposredno uz nedavno otvoreni Grand hotel Park, najluksuzniji takav objekt na ovom dijelu Jadrana.

Marinu čine dva lučka bazena - jedan za plovila u tranzitu, a drugi za plovila na godišnjem vezu. Ukupno je to 196 vezova za prosječnu duljinu plovila od 17 metara, uz mogućnost smještaja na godišnji vez plovila do 35 metara dužine i plovila u tranzitu znatno veće duljine.

Uz premijera Plenkovića, svečanom otvorenju nove marine bili su nazočni i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar turizma Gari Cappelli te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić i rovinjski gradonačelnik Marko Pagliaga ustvrdili kako su te dvije velike investicije - novi Maistrin hotel i nova ACI marina - značajno i dodatno podigli kvalitetu i turističke standarde Rovinja, višestrukog šampiona turizma.

Inače, rekonstrukcija ACI marine Rovinj započela je u travnju 2017., a u marini izgrađenoj 1984. godine ostali su nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti, dok je sve ostalo sagrađeno iznova.

Vizualni identitet kompletno je izmijenjen, a iz ACI-ja ističu da koncept marine predstavlja suštinski iskorak u standardima nautičkog turizma, ponudi marine i usluzi nautičarima - prožet je ekskluzivnošću u svakome detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja posljednjih desetak godina taj grad zahtijeva i zaslužuje.

Marina raspolaže s 1.400 četvornih metara komercijalnih prostora, ponudu ugostiteljskih sadržaja, restorana i caffe-lounge bara, trgovina mješovitom robom i trgovine svjetski poznatih robnih marki, predstavništva prodajnih zastupnika luksuznih jahti, čarter agencije, servisni centar za plovila itd. Klijentima je na raspolaganju i 100 parkirnih mjesta u garaži te 50 u samoj marini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!