15:19 / 15.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Otvoreni radovi na proširenju Istarskog ipsilona

-

-

Foto: - / -

Investicija vrijedna 165 milijuna eura omogućit će izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin - tunel Učka u duljini od 28 kilometara.
Otvoreni su radovi na proširenju Istarskog ipsilona, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, istarskog župana Valtera Flege i drugih uzvanika. Dionica od Pazina do tunela Učka dobit će puni profil autoceste za 3 godine.

- Odluke za 25 projekata u Istri

Investicija vrijedna 165 milijuna eura omogućit će izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin - tunel Učka u duljini od 28 kilometara Dionica će imati 30-ak vijadukata i nadvožnjaka. Krenut će se i u projektiranje sljedeće faze, odnosno druge cijevi tunela Učka i završetak izgradnje punog profila do čvora Matulji.

"Investicija će predstavljati i snažnu injekciju jer će se angažirati više od tisuću radnika hrvatske građevinske poglavito lokalne operative", poručio je na otvaranju ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. "Ono što je posebno interesantno da će utjecaj ovoga projekta na rast BDP-a biti 0,5 posto - dakle, važan je i u globalnom makroekonomskom smislu svih naših napora za ostvarivanjem rasta", kazao je premijer Andrej Plenković.

Dvije godine u Vladi su intenzivno pregovarali s koncesionarom, a onda i s Europskom komisijom. Isto ih čeka i za posljednju dionicu: od Učke, odnosno probijanje druge cijevi kroz tunel do Matulja kod Rijeke. Radovi na toj dionici, kaže ministar Butković, mogli bi početi i prije nego što ovi završe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!