19:17 / 31.08.2019.

Autor: Žana Morović Rudić/HRT

Paleka: Zadar u listopadu - sadržaji vezani za nautiku

Ilustracija (foto: pixabay)

Ilustracija (foto: pixabay)

Foto: - / -

Iako sutra službeno počinje turistička posezona, hrvatska obala i dalje je puna turista.
Iako sutra službeno počinje turistička posezona, hrvatska obala i dalje je puna turista. U mnogim odredištima u kolovozu je ostvaren turistički rast, a u Zadarskoj županiji je 4% više noćenja nego lani. Velika su stoga očekivanja i od posezone.

Predsjednik Udruge privatnih iznajmljivača Danijel Radeta kazao je da podaci pokazuju da je situacija na tragu prošlogodišnje uspješne posezone te da nema razloga da se takva uspješna posezona ne ostvari i ove godine.

- Imamo porast u odnosu na prošlu godinu, kulturni turizam raste. Možda ne brzinom i obimom kako bismo željeli, ali sezona, odnosno posezona kulturnog turizma počinje, dodaje.

Vinko Bakija, predsjednik Udruge turističkih vodiča "Donat" kaže da nedostaje sadržaja u posezoni. "Sve se počinje zatvarati. Tržnica se počinje prazniti. Lokalna zajednica se jednostavno priprema za hibernaciju".

Mario Paleka, direktor TZ-a grada Zadra, poručuje da će u listopadu biti mnogo događanja usmjerenih na nautiku koja su važna za grad Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!