15:41 / 22.01.2019.

Autor: V.K./Hina

PBZ: Kartice AmEx do kraja godine bit će zamijenjene novim Visa karticama

Fotografija i ilustarcija: Pixabay

Fotografija i ilustarcija: Pixabay

Foto: - / -

Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je da će kartice American Express, čiji je izdavatelj PBZ Card, biti zamijenjene novim Visa karticama koje će korisnici dobiti do kraja ove godine, do kada se mogu koristiti postojećim karticama AmEx.
Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je da će kartice American Express (AmEx), čiji je izdavatelj PBZ Card, biti zamijenjene novim Visa karticama koje će korisnici dobiti do kraja ove godine, do kada se mogu koristiti postojećim karticama AmEx.

-
Do kraja 2019. svi dosadašnji i novougovoreni korisnici kartica American Express dobit će novu Visa karticu PBZ Carda. Njome će se u kontinuitetu nastaviti koristiti svim postojećim funkcionalnostima i pogodnostima koje ima njihova kartica American Express te dodatne, nove pogodnosti koje donosi Visa kartica, navodi se u priopćenju PBZ-a.

Mastercardu kazna od 570,6 milijuna eura

Napominju da je riječ o novom, posebno razvijenom i inovativnom kartičnom proizvodu s jedinstvenim karakteristikama na tržištu. Ističu da je suradnja s Visom, kao jednim od najsnažnijih kartičnih brendova u svijetu, a s kojom su danas potpisali ugovornu dokumentaciju o proširenju poslovne suradnje, rezultat strateškog usmjerenja PBZ Carda da svojim korisnicima i poslovnim partnerima i u budućnosti omogući najbolju kartičnu uslugu i pogodnosti.

- Visa kartica od izdavatelja PBZ Carda, kao jedinstvena i nova Visa kartica na hrvatskom tržištu, bit će dostupna svim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun, poručuju iz PBZ-a.

Napominju da se sve AmEx kartice PBZ Carda mogu rabiti u potpunosti, kao i danas, do 31. prosinca ove godine.

PBZ Card je u siječnju prošle godine priopćio da je zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje znatno utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata kartica American Express kompanija American Express odlučila napustiti takav model poslovanja u EU-u.

Zbog toga je ta američka kartičarska tvrtka otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licencna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Takva poslovna odluka odnosi se na sve licencne partnere American Expressa u EU-u, uključujući i PBZ Card.

PBZ Card je društvo koje je u potpunom vlasništvu PBZ-a, s oko pola milijuna izdanih kartica AmEx, 50 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, oko 35 tisuća instaliranih POS uređaja i tržišnim udjelom većim od 30 posto, a kako ističu, u tom su segmentu vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u zemlji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!