15:59 / 17.01.2019.

Autor: Jasminka Kalčić/P.F./HRT

Percan neprihvatljiv trećemajcima, u Uljaniku plaće samo odabranima

-

-

Foto: - / -

Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Juraj Šoljić odgodio je ranije najavljenu konferenciju za novinare, a kako neslužbeno doznajemo, atmosfera na sjednici je uzavrela.
Nadzorni odbor riječkog 3. maja nije izabrao novog predsjednika i člana uprave. Sjednica je prekinuta jer je prijedlog da brodogradilište vodi dosadašnji čelnik Maksimilijan Percan sindikatima i radnicima neprihvatljiv - smatraju ga odgovornim za brojne propuste u vođenju tvrtke.

Nova sjednica Nadzornog odbora najavljena je za idući tjedan. Brodogradilište 3. maj već drugi tjedan ima privremenog stečajnog upravitelja, a stečajno ročište na Trgovačkom sudu u Rijeci najavljeno je za 6. veljače. 

Sutra je trebalo završiti tzv. dubinsko snimanje Uljanika. Također su se trebale zatvoriti i poslovne knjige koje su, od 27. prosinca mogli pregledavati svi potencijalni strateški partneri. No, Uprava brodogradilišta danas je produljila taj rok i svi zainteresirani za financijski ulazak u Uljanik mogu njegovo poslovanje analizirati i provjeravati sa zaključno 24. siječnja. 

Prema izjavama Uprave i resornog ministarstva, interes je velik. U Uljaniku kažu kako je danas poslovne knjige pregledavalo petero zainteresiranih. Ipak, u međuvremenu su se dogodile stvari koje su razbijesnile radnike koji, podsjetimo, zaostale plaće čekaju od rujna. 

Dok su radnici zadnji minimalac od 2700 kuna dobili prije mjesec dana, kao požar proširila se vijest da su zaposlenicima jednog od društava holdinga isplaćeni svi zaostaci plaća, od rujna do siječnja. Radnici su ogorčeni tim više jer tu tvrtku mahom čine bivši i neki od sadašnjih članova Uprave.

Sve zaostatke dobio je i čelnik Uljanika Emil Bulić. Pogledajte priču. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!