13:21 / 28.08.2018.

Autor: I.H./Hina

Peruško: Stabilizirano poslovanje kompanija u BiH

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Peruško je također naveo da je u proteklom razdoblju uspješno provedeno restrukturiranje kompanija u vlasništvu tog hrvatskog koncerna koje djeluju na području BiH.
Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško izvijestio je u Sarajevu predstavnike državne i vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine (BiH) o uspješnoj provedbi nagodbe o restrukturiranju koncerna te da je poslovanje kompanija u njegovom portfelju u BiH uspješno stabilizirano.

Kako je priopćeno iz resornog ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, povjerenik Peruško je izvijestio ministra Mirka Šarovića i premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se uspješno provodi nagodba te izrazio očekivanje da će se taj proces okončati do kraja ove godine, nakon što se riješe svi žalbeni zahtjevi Visokom trgovačkom sudu.

Peruško je također naveo da je u proteklom razdoblju uspješno provedeno restrukturiranje kompanija u vlasništvu tog hrvatskog koncerna koje djeluju na području BiH.

Ministar Šarović je ocijenio kako je najvažnije očuvati radna mjesta i osigurati nastavak plaćanja obveza dobavljačima. Odljev radne snage ograničen je na maksimalno 10 %, a stanje s podmirivanjem obveza prema dobavljačima je zadovoljavajuće, posebno kada je u pitanju Merkator, rekao je Šarović. Po njegovim riječima, ukupan prihod Konzuma u BiH u prošloj godini bio je očekivano manji za 5%.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ocijenio je na tom sastanku da se poslovanje BiH kompanija iz sustava Agrokora stabiliziralo i naglasio da 'najgore vrijeme je iza nas'.

Po priopćenju ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u BiH, buduće poslovanje Agrokora bit će zasnovano na tri stupa: trgovini, prehrambenoj industriji i poljoprivredi. Naglasak će taj koncern staviti na jačanje tržišnog udjela i rezultatima poslovanja. To se smatra posebno značajnim, jer kompanije u okviru Agrokora, sa 6,5 milijardi eura godišnjeg prometa i 50.000 zaposlenih u zemljama regije, predstavljaju značajan čimbenik tržišne stabilnosti i razvoja ukupnog gospodarstva, zaključuje se u priopćenju.

Iz koncerna Agrokor izvijestili su o promjenama u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini (BiH) - dosadašnji direktor Konzuma d.o.o. Sarajevo Tomislav Bagić i dvoje izvršnih direktora vraćaju u Hrvatsku, a novi direktor postaje Nihad Imširović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!