14:24 / 18.06.2018.

Autor: M.M./S.M./HRT/Hina

Peruško za sutra očekuje glasovanje o nagodbi

-

-

Foto: - / -

Privremeno vjerovničko vijeće trebalo bi potvrditi plan nagodbe za oko šest tisuća vjerovnika, a Izvanredna uprava nagodbu poslati na Trgovački sud.
Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško je nakon sastanka u Banskim dvorima izjavio da se sutra ujutro očekuje glasovanje Privremenog vjerovničkog vijeća o finalnom tekstu nagodbe, te kako je premijera Andreja Plenkovića izvijestio o njezinom trenutnom statusu.

Sutra ujutro očekujemo glasovanje Privremenog vjerovničkog vijeća o finalnom tekstu nagodbe koji smo pripremali zadnjih nekoliko tjedana, a intenzivno prošli tjedan, i premijera smo obavijestili o trenutnom statusu, kazao je Peruško.

Upitan o Adris grupi, Peruško je samo kratko odgovorio: Za sada ništa.


Plenković sutra ujutro s Peruškom, Weber, predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća i dobavljačima

Iz Vlade se doznaje da će se u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković sastati s izvanrednim povjerenikom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber, predstavnicima Privremenog vjerovničkoga vijeća i Udruge dobavljača.

Alca podržava nagodbu

Alca je pak izvijestila kako njezina uprava i nadzorni odbor smatraju da je nagodba najbolje rješenje za Agrokor i njegove vjerovnike te podržavaju izvanrednu upravu u nastojanjima za postizanje pravične nagodbe, koja podrazumijeva da svi sudionici podnesu teret otpisa potraživanja do mjere koja će im ipak osigurati nastavak poslovanja i očuvanje radnih mjesta.

Nakon popodnevnog sastanka udruga dobavljača najavila je da će prihvatiti nagodbu. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat ranije je izjavio da će Agrokor tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana biti priveden kraju. Siguran sam da ćemo imati nagodbu. Siguran sam i da neće biti 100 posto zadovoljnih vjerovnika, ali u ovako turbulentnom procesu od prvog dana znali smo da neće biti win-win situacija. Cilj je osposobiti Agrokor za poslovanje u onom segmentu gdje ta nagodba mora biti isfinancirana iz redovnog poslovanja Agrokora, a ne iz državnog proračuna, rekao je ministar Horvat.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!