Petrokemija radi punim kapacitetom

25.02.2022.

16:45

Autor: V.K./HRT/Hina

Petrokemija radi punim kapacitetom

Petrokemija radi punim kapacitetom

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Reagirajući na informacije objavljene u pojedinim medijima kako će se zbog ukrajinske krize navodno zatvoriti kutinska Petrokemija, iz Uprave te tvrtke u petak su demantirali takve najave te poručili da rade punim kapacitetom i stabilno posluju.


- Zbog objektivnog informiranja moramo reagirati i istaknuti kako radimo punim kapacitetom i zadovoljavamo sve potrebe tržišta. Aktualna procjena je da nema strateških rizika koji bi mogli ugroziti sigurnost opskrbe mineralnim gnojivima u sezoni koja je u tijeku. Vezano uz opskrbu plinom, Petrokemija ima ugovore s velikim i stabilnim društvima kao što su INA i PPD, koji smanjuju rizike našeg poslovanja, navode iz te kutinske kompanije.

Ističu da energetska kriza ima utjecaj na sve proizvođače mineralnih gnojiva u Europi, pa tako i na Petrokemiju, no čude ih "takve pojednostavljene 'prognoze'".

Napominju da je u 2021. godini cijena prirodnog plina dosegnula povijesno visoke razine, ali da unatoč tome stabilno posluju.

- Razumijemo interes za aktualna događanja i energetsku krizu, no vrlo jasno želimo dati sve relevantne informacije kako bi demantirali procjene onih koji možda i nemaju kompletan uvid u trenutnu situaciju. a svojim istupima štete Petrokemiji. Uprava tvrtke i nadalje će pravovremeno davati sve ključne informacije zainteresiranoj javnosti vezane uz optimizaciju poslovanja društva u aktualnim uvjetima, stoji u priopćenju Petrokemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!