PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

SPONZORIRANI SADRŽAJ

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

Foto: PickJobs / HRT

PickJobs je inovativna platforma za zapošljavanje koja na jednostavan i brz način spaja poslodavce i posloprimce u 11 zemalja. Pristup platformi je potpuno besplatan i za posloprimce i za poslodavce, a oglasi su istovremeno vidljivi korisnicima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Albanije i Kosova.

PickJobs je hrvatski start up koji djeluje od 2020.godine. Na platformi je stalno dostupno preko 7.000 aktivnih oglasa za sve moguće kategorije poslova. Brojka privatnih i poslovnih korisnika sve više raste te se ponuda svakodnevno prilagođava svojim korisnicima. PickJobs platforma trenutno broji preko 300 tisuća korisnika u Hrvatskoj i regiji.

Inovacija u zapošljavanju

PickJobs je osmislila grupa mladih hrvatskih IT stručnjaka s ciljem da se vremenski ubrza i pojednostavi svim stranama ulazak u svijet poslovnih mogućnosti, koji često predstavlja zamoran i frustrirajući proces bilo da se radi o traženju poslovne prilike ili potrazi za savršenim kandidatom za posao.

Platforma aktivno kombinira umjetnu inteligenciju kao i machine learning sustave te je kao takva u prednosti nad sličnim sustavima na tržištu. Platforma je potpuno besplatna i sve se vrši online: od prijave, selekcije, testiranja, pa sve do razgovora za posao. U današnje vrijeme digitalizacije svi žele pojednostaviti procese i uštedjeti vrijeme. PickJobs provodi sve online – omogućava kvalitetnu i detaljnu predselekciju kandidata i poslova, a i sami razgovori za posao mogu se odvijati putem PickJobs platforme. Izravna komunikacija između poslovnih i privatnih korisnika je brža i fleksibilnija te nema potrebe da se ona obavlja nekim drugim kanalima, poput mobitela, e-maila ili fizičkim dolaskom kandidata na sastanak u poslovne prostorije.

Oglasi i sav sadržaj na stranici prevedeni su na službeni jezik jedanaest navedenih zemalja tako da svaki pojedinac ima lagani pristup poslovima na željenom tržištu na svom službenom ili engleskom kao univerzalnom jeziku. Poslodavci i posloprimci mogu komunicirati putem PJ Chat opcije svaki na svom jeziku uz PJ simultano prevođenje. Takva komunikacija je zgodna jer korisnici imaju sve na jednom mjestu. Ako korisnici žele ući u novi svijet poslova bez prijavljivanja kroz računalo, za iOS i Android operativne sustave dostupna je i besplatna PickJobs mobilna aplikacija.

Platforma je dostupna korisnicima dvadeset i četiri sata dnevno, sedam dana u tjednu, a svi koji trebaju pomoć oko zapošljavanja ili oglašavanja radnih mjesta mogu se javiti PickJobs-u.

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

Foto: PickJobs / HRT

„Sto posto posao“

PickJobs prihvaća različitosti i upravo iz tog razloga inovativnim, drugačijim uslugama mijenja proces zapošljavanja. Nije slučajnost što je „Sto posto posao“ lajtmotiv platforme i samog poslovanja, to je opis koji bi najbolje opisao viziju i filozofiju PickJobs-a.

Od mnogih potpisanih ugovora sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, razno raznima agencijama, softverskim platformama, talent search platformama, PickJobs je i partner EURESA, europske mreže za suradnju službi za zapošljavanje. PickJobs je time postao prvi hrvatski start up koji je sklopio suradnju sa navedenom mrežom. Suradnja uključuje:

    • povezivanje slobodnih radnih mjesta i životopisa na oba portala
    • informacije i pomoć te druge usluge podrške radnicima i poslodavcima
    • pristup informacijama o radnim i životnim uvjetima u državama članicama EU-a, primjerice o oporezivanju, mirovini, zdravstvenom i socijalnom osiguranju
    • posebne usluge potpore prekograničnim radnicima i poslodavcima u pograničnim područjima
    • potpora posebnim skupinama
    • potpora dinamičnim događanjima na temu zapošljavanja na platformi Europski dani poslova
    • informacije i pristup pomoći nakon zapošljavanja, kao što su jezični tečajevi i pomoć pri integraciji u odredišnoj zemlji.

PickJobs platforma – inovativna i drukčija

PJ Match


PickJobs nudi PJ Match opciju koja kvalitetno i precizno povezuje poslodavca i posloprimca. Na temelju unesenih parametra u oglas, a shodno popunjenom privatnom profilu korisnika, sustav pomoću umjetne inteligencije automatski izračunava kompatibilnost prijavljenog kandidata s obzirom na potrebe poslodavca.

PJ Select

Ova opcija direktno je razvijena za poslodavce u svrhu lakše selekcije i bolje organizacije prijavljenih kandidata što na kraju poslodavcima donosi dodatnu uštedu vremena i preglednost samog procesa zapošljavanja.

PJ Quicktest

Poslovni korisnik ima u mogućnosti koristiti inovativnu opciju pomoću koje se mogu generirati vlastiti kvizovi u svrhu predselekcije kandidata. Putem kreiranih kvizova poslodavac provjerava razinu znanja ili ostale njemu bitne informacije o kandidatima te tako skraćuje i precizira proces potrage prije samog intervjua. Naravno, postoje i predefinirani kvizovi za one koji ne žele gubiti vrijeme za kreiranje vlastitih kvizova.

Besplatna baza kandidata

I privatni i poslovni korisnici imaju mogućnost kreiranja profila kao i opciju kontroliranja njegovog sadržaja. Kod oba profila, osim osnovnih dokumenata, kao što je životopis, ponuđena je opcija dodavanja fotografija i videozapisa. Za poslodavce su, primjerice, pristup i pregled baze profila i životopisa svih kandidata potpuno besplatni dok je za privatne korisnike bitno naglasiti da putem PickJobs-a mogu u svakom trenutku vidjeti svoj status prijave.

Notifikacije i email-ovi

Tražiteljima posla platforma šalje na mobilni uređaj notifikacije čime se smanjuje mogućnost da kandidati propuste najnoviji oglas i svoju priliku za posao iz snova.

Mape

Mape su opcija koja je razvijena za poslovne profile u svrhu lakšeg i bržeg razvrstavanja potencijalnih radnika, a svaki poslodavac ima mogućnost prilagođavanja mapa svojim potrebama.

Statistički izvještaji za poslodavce

Svaki poslodavac dobiva detaljan statistički izvještaj za svoj objavljeni oglas, koji je pregled rezultata samog oglasa i akcija koje je pokrenuo.

Detaljan kalkulator za izračun plaća

Posebnost je najprecizniji kalkulator za izračun plaća na tržištu u koji su uključeni detaljni parametri, poput izračuna plaća za osobe mlađe od 30 godina, osobe koje imaju djecu, izračun bez osobnog odbitka, vrste obračuna, ukupan trošak plaće...

Automatsko prevođenje oglasa

Oglas objavljen na PickJobsu vidljiv je u 11 zemalja (Hrvatska, Austrija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crne Gora, Sjeverne Makedonija, Ukrajina, Albanija i Kosovo). Oglasi i sav sadržaj na stranici prevedeni su na službeni jezik navedenih zemalja tako da svaki pojedinac ima lagani pristup poslovima na željenom tržištu na svom službenom ili engleskom kao univerzalnom jeziku.

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

PickJobs - inovativna platforma za zapošljavanje

Foto: PickJobs / HRT

PickJobs nudi 100% posao za posloprimce, a skupina IT stručnjaka koja ga je razvila namjerava u budućnosti proširiti mogućnosti platforme na sve zainteresirane zemlje čiji stanovnici mogu ostvariti pravo rada u Hrvatskoj te uz kontinuirano nadograđivanje osigurati maksimalnu lakoću i prilagodljivost njenog korištenja.

Najbolja ponuda poslova je na PickJobsu! Brzo i jednostavno se prijavite na željeni posao uz par klikova. A ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno kontaktirajte PickJobs putem kontakt obrasca, e- mail-a info@pick.jobs ili na telefon +385953988888

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!