16:22 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Pilana iz Bosiljeva privukla 1,2 mil. kuna nepovratnog novca

-

-

Foto: - / -

Ukupna vrijednost investicije u ovoj pilani je gotovo 3 milijuna kuna. Zanimljivo je da su je osnovali povratnici iz Njemačke, što znači da se ipak može.
Pilana Korenić iz Bosiljeva uspjela je iz europskih fondova privući 1,2 mil. kuna nepovratnog novca za kupnju najmodernije tračne pile. Uz povećanje proizvodnje, u pilani planiraju i nova zapošljavanja.

Velika je to vijest za tu malu općinu iz koje se već desetljećima ljudi iseljavaju. U proteklih 5 godina općinu je, u potrazi za poslom i boljim životom, napustilo 50-ak mladih ljudi.

No siguran posao u pilani i plaća ipak su neke uspjeli zadržati u Bosiljevu. Vlasnik pilane obećava - bit će i veća. Uspjeli su povući nepovratni novac iz europskih fondova koji će uložiti u modernizaciju proizvodnje i povećanje prihoda. Plan je i - izvoz.

U pilani zasad radi 10 ljudi, nakon ove investicije plan je zaposliti ih još 6. Ovakvih projekata koji se financiraju iz europskih fondova, u županiji je ipak premalo. Ukupna vrijednost investicije u ovoj pilani je gotovo 3 milijuna kuna. Zanimljivo je da su je osnovali povratnici iz Njemačke, što znači da se ipak može.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!