13:30 / 10.12.2018.

Autor: P.F./Hina/HRT

Pista Zračne luke Dubrovnik puštena u promet bez ograničenja

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Time su ostvareni uvjeti za normalno prometovanje svih najavljenih i planiranih letova prema zimskom redu letenja.
Uzletno-sletna staza Zračne luke Dubrovnik puštena je u promet bez ograničenja u dužini 2099 metara, nakon što je dan ranije završena druga faza rekonstrukcije, objavila je uprava dubrovačke zračne luke.

Time su ostvareni uvjeti za normalno prometovanje svih najavljenih i planiranih letova prema zimskom redu letenja.

"Zračna luka Dubrovnik implementirala je proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava GNSS te zahtijeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure", naveli su iz Zračne luke Dubrovnik.

Naglasili su kako je završetkom radova prve i druge faze završeno kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća.

● Zrakoplov sletio na zatvoreni dio piste u Dubrovniku

Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni sredinom ožujka 2019. godine, kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini, stoji u priopćenju Zračne luke Dubrovnik.

Radovi na rekonstrukciji uzletno-sletne staze odvijaju se u sklopu projekta Razvoj Zračne luke Dubrovnik, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!