Plantaža malina - jedna od najvećih u Europi

02.08.2019.

21:44

Autor: HRT

default error photo
Na najvećoj će se plantaži malina u Hrvatskoj do listopada ubrati oko 600 tona ploda. Već dogodine, kad dođe u puni rod, bit će i dvostruko više.
Voćnjak Borinci nedaleko od Vinkovaca među najvećima je u Europi. Ondje je i najveći nasad malina. Ovih je dana počela je prva berba i to strojevima.

Berba se vrši kombajnom, strojem koji na dan ubere 2 tone malina. I zamijeni čak 70 berača. Do kojih je danas iznimno teško doći. Na najvećoj će se plantaži malina u Hrvatskoj do listopada ubrati oko 600 tona ploda. Već dogodine, kad dođe u puni rod, bit će i dvostruko više. 

Prerada u tvornici za zamrzavanje povrća i voća

"Vinka Plus" s proizvodnjom od 15 tisuća tona, najveća je tvornica zamrznutih proizvoda u regiji. Plan je podignuti proizvodnju na čak 60 tisuća tona. Pozivaju kooperante i sve zainteresirane da im se jave. Dobra je to prilika za poljoprivrednike u tom kraju koji bi mogli proizvoditi voće i povrće za poznatog kupca, a koji bi ih zbog blizine mogao preraditi u najkraćem roku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!