17:51 / 04.06.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Plava zastava u ACI marini Cres

Pogled na Marinu Cres

Pogled na Marinu Cres

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, 22. put zaredom podigla je Plavu zastavu - cijenjeni turistički brend i važan orijentir prilikom odabira destinacije. Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja. Cilj je održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalom, a dodjeljuje je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education FEE).

To se priznanje dodjeljuje samo za jednu sezonu i zahtjev se svake godine mora obnoviti. Vrlo zahtjevni kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave obuhvaćaju niz područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoću vode, upravljanje okolišem, te sigurnost i kvalitetu usluga.


- Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu. Simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres, istaknuo je direktor marine Alan Šepuka u povodu podizanja Plave zastave i Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja.


Svečanosti podizanja Plave zastave prisustvovali su i djelatnik ACI marine Cres Marijan Sablić, njemački gosti Ulla i Peter Fernitz te lučki kapetan Lučke ispostave Cres Đordan Vešković.


Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a posebice o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!