16:21 / 22.09.2018.

Autor: P.F./HRT

Plenković: Hrvatska ocijenjena da ide u dobrom smjeru

Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Fiskalna konsolidiacija, smanjeni rizici Agrokora, smanjenje javnog duga, rast zaposlenosti i pad nezaposlenosti, dobra turistička sezona - Hrvatska ocijenjena da ide u dobrom smjeru.
Agencija Standard & Poor's zadržala je rejting Hrvatske na 'BB+', ali je poboljšala izglede sa stabilnih na pozitivne. Procjenjuju da će hrvatsko gospodarstvo i dalje rasti, dok će se javni dug smanjivati.

Agencija predviđa da će ove i iduće godine hrvatski bruto društveni proizvod porasti za 2,8%, zahvaljujući snažnoj domaćoj potrošnji i dobrim rezultatima izvoza, potaknutog još jednom dobrom turističkom sezonom.


Najnoviji rejting komentirao je i premijer Andrej Plenković. Ono što me ohrabruje je jučerašnje izvješće jedne od tri svjetske agencije za kreditini rejting Standard & Poor's koja još jednom naše izglede sa stabilnih proglasila pozitivnima. Što je tu dobro? Fiskalna konsolidiacija ide, rizici Agrokora su smanjeni, nastavljamo sa smjerom koji omogućuje rapidno smanjenje javnog duga, zbog rasta zaposlenosti pala je nezaposlenost na rekordno niske grane,  još jedna dobra turistička sezona i na taj način je Hrvatska ocijenjena da ide u dobrom smjeru, naglasio je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!