12:18 / 14.05.2019.

Autor: V.K./Hina

Plenković: Stečaj Uljanika ne znači likvidaciju

-

-

Foto: - / -

Stečaj Uljanika ne znači likvidaciju, ponovio je premijer Andrej Plenković u Velikom Trgovišću ustvrdivši da će radnici sada dobiti više nego da nije donesena odluka o stečaju.
Stečaj Uljanika ne znači likvidaciju, ponovio je u utorak premijer Andrej Plenković u Velikom Trgovišću ustvrdivši da će radnici sada dobiti više nego da nije donesena odluka o stečaju.

Plenković je nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kod rodne kuće Franje Tuđmana na 97. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika, odgovarao na pitanja novinara, a jedna od tema bila je i situacija u Uljaniku. Na primjedbu da je naljutio radnike Uljanika kada je rekao da za njih slijedi nova faza, da će dobiti određena sredstva i pravnu pomoć koju do sada nisu mogli dobiti, Plenković je ponovio da će radnici dobiti plaću.

- Dobit će novac, dobit će plaću i to je bila poanta. Ovo je odluka suda, o tome moramo razmišljati i još jednom ponoviti: nema druge kompanije za koju je jedna Vlada isplatila 3,2 milijarde kuna. Riječ je privatnoj kompaniji i to moramo svi skupa razumjeti, kazao je premijer.

Pritom je istaknuo da su sve plaće u Uljaniku, 3. maju i svim kooperantima prošle godine isplatili porezni obveznici, a ne sama kompanija svojim sredstvima i poslovanjem.

- Stečaj ne znači likvidaciju i zato sam rekao da to nije kraj. Radnici će dobiti sve ono što mogu dobiti po zakonu, a sada će dobiti više nego bi dobili bez te odluke i to je poanta, rekao je Plenković ponovivši da će za desetak dana u Zagreb i Rijeku na razgovore o budućnosti brodogradilišta doći drugi dio kineske delegacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!